Over Ons: Geschiedenis van Wasserij Marnita.

De geschiedenis van Wasserij Marnita begint bij onze oprichting in 1964 in Venlo hebben we bij Wasserij Marnita een lange weg afgelegd. Wat begon als een bescheiden onderneming is uitgegroeid tot een bloeiende wasserij die een breed scala aan sectoren bedient. En hoewel we in de loop der jaren zijn gegroeid en geëvolueerd, zijn we altijd trouw gebleven aan onze familiewaarden en onze toewijding aan kwaliteit en service.

In 2023 stapte de derde generatie van onze familie in de zaak, waarmee Marnita echt een familiebedrijf werd in hart en nieren. Deze overgang markeerde een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis, waarin we vastbesloten zijn om de erfenis van onze oprichters voort te zetten en de wasserij naar nieuwe hoogten te brengen.

Een van de indrukwekkende mijlpalen die we hebben bereikt, is het verwerken van maar liefst 25.000 kg aan wasgoed per week. Dit is een testament van het vertrouwen dat onze klanten in ons stellen en de consistent hoge kwaliteit die we leveren.

Onze klanten komen uit diverse sectoren, waaronder horeca, industrie en zorginstellingen. Wat hen verbindt, is ons persoonlijke klantcontact en onze toewijding om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Dankzij ons hechte team kunnen we een constante kwaliteit leveren en snel schakelen om aan de eisen van onze klanten te voldoen.

Voordelen Marnita:

Direct contact

Afspraak is afspraak

Snelle verwerkingstijd

Geen onverwachte kosten

Geschiedenis van Wasserij Marnita

Wasserij Marnita is in 1964 opgericht door Frans en Riek Hanegraaf. De oorsprong van de bedrijfsnaam is bij weinig mensen bekend. Het is een samentrekking van Marion en Anita, de 2 kinderen ten tijde van de oprichting en de oudste  zusters van de huidige directeur / eigenaar Frank Hanegraaf.

Al vroeg werd er op Frank zijn kwaliteiten een beroep gedaan. Frank heeft alle functies in het bedrijf doorlopen. Daardoor weet hij als geen ander wat er bij komt kijken om dag in, dag uit kwaliteit te leveren.

Sinds 2023 staat de zoon van Frank, Max Hanegraaf mee aan het roer. Na jarenlang mee te hebben gewerkt tijdens zijn studie heeft Max besloten om definitief in te stappen bij Marnita. Dit betekend dat nu al de 3de generaties bij Marnita Werkzaam is.

Marnita is gestart als stomerij in Venlo aan de Alb. Thijmstraat 33  en in 1997 wegens aanhoudende groei verhuisd naar de modernere locatie op de Willem Barentszweg 14 Venlo. Medio mei 2015 zijn is Marnita naar een ruimer pand aan de van Heemskerckweg in Venlo verhuisd en is in 2020 gestopt met het stomerij gedeelte.